سرطان سینه

  • من مبتلا به سرطان سينه با درگيری 3 غده لنفاوی می باشم عمل جراحی انجام داده ام و 7 جلسه شيمی درمانی و 25 جلسه راديوتراپی داشته ام. بعضی از پزشكان می گويند بايد آمپول هرسپتين نيز بزنم، ولی در رسانه ها بعضی از مقامات وزارت بهداشت اظهار داشته اند كه اين دارو خيلی موثر نمی باشد. با توجه به گرانی دارو به نظر شما اين دارو را بزنم يا نه؟

    این دارو بر روی حدود 20 تا 25 درصد از سرطان های سینه موثر است. (بر روی سرطان HER2+) تست های خاصی وجود دارد که تشخیص می دهد که آیا سرطان از نوع فوق می باشد یا خیر. بنابراین تشخیص این نکته که این دارو بر روی شما موثر است یا خیر به عهده متخصصین اُنکولوژیست بوده و اظهارات مقامات بهداشت کلی گویی می باشد و برای همه بیماران به یک نسبت صادق نیست.

  • خانم من دچار کانسر پستان است و کپسول زلودا مصرف می کند.بعضی اوقات سرگیچه و سردرد دارد و گاهی بنا به توصیه دکتر آمپول دگزا می زند. این عوارض اشکالی ندارد؟ و چه رژیم عذایی مناسبی را پیشنهاد می کنید؟

    سردرد و سرگیجه از عوارض شایع داروی زلودا می باشد. ولی معمولاً از عوارضی نیست که باعث قطع یا کاهش دوز دارو گردد. با این حال بهتر است پزشک همسرتان را از بروز این عارضه مطلع سازید تا ایشان تصمیم گیری نمایند. ضمناً داروی زلودا را با یک لیوان پر از آب نیم ساعت بعد از غذا میل نمایند.

  • باسلام حدود یک هفته است که لکه قهوهای رنگی کوچکی درسینه ام پیدا شده است آیا میتواند نشان بروز سرطان سینه باشد؟

    بهتر است بدانید علائم و نشانه های سرطان سینه مختلف بوده وتغییرات پوستی بخشی از این علائم است. با وجود آنکه صرف تغییر رنگ پوست در پستان نشان دهنده سرطان نیست، اما دلیل بر عدم وجود سرطان هم نمی باشد و بسته به سن  و سابقه ارثی شما و اینکه معاینه فیزیکی پستان چه چیزی را نشان دهد، این علائم می تواند مهم یا  غیر مهم باشد. توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین برای آگاهی یافتن از نحوه انجام معاینات خودتشخیصی به سایت www.breastcancer.org مراجعه نمایید.

  • همسر من متبلا به سرطان سينه بوده عمل جراحی انجام داد و استج 2 با  غده درگير بوده 8 جلسه شيمی درمانی و 25 جلسه راديوتراپی شد حالا شکم او بزرگ شده جواب آزمايش او منفی بوده نياز به آمپول هرسپتين ندارد آيا بزرگی شکم اواز عوارض شيمی درمانی است آيا بزرگی شکم او از کورتن که در دوره شيمی درمانی استفاده شده است يا عارضه ديگری است؟
لطفا توسط پزشک معالج ایشان معاینه شده شاید نیاز به سونوگرافی شکم ولگن باشد.
  • پدر من مبتلا به سرطان سینه با درگیری 15 غده لنفاوی وher2منفی و بدون متاستاز هستند.6جلسه شیمی درمانی با تاکسوترو25 جلسه برق گرفته میخواستم بدونم ایا احتمال عود را دارند و در مورد وضعیت فعلی که از نظر جسمانی خوب هستند ایا نشانه خوبیست؟

درگیری غدد لنفاوی پیش اگهی را بد می کند.ولی نیاز به ویزیت مرتب توسط پزشک معالج خویش می باشند.HER-2منفی پیش اگهی بهتری دارد

  • خانم من متبلا به سرطان سینه بوده که پس از جراحی و8 جلسه شیمی درمانی و بیست و پنج جلسه رادیو تراپی انجام داده ایم نتیجه پاتولوژی تومور به قطر دو سانتی متر و تعداد غدد درگیر هفت از چهارده بوده ونتیجه آزمایش FHSH نیز منفی بوده استبرای بقیه درمان آیا باید کار انجام داد وورم دست و پا او پس از گذشت دو ماه کم نشده است باید کاری انجام داد؟

اگر هورمون ERویاPRمثبت است نیاز به هورمون درمانی دارند.در مورد ورم دست و پا حتما بررسی توسط پزشک معالج انجام شود.

  • خواهرم37 ساله دارای کانسر پستان با مشخصات زیر می باشد 8 جلسه شیمی درمانی انجام شده نظر پزشکان در مورد پرتو درمانی و هررمون درمانی متفاوت است لطفا راهنمایی کنید

Extensiv intraductal carcinoma
Intraductal component :70% of tumor volume
Invasive:30% of tomur volume
Introdutal component type :Comedo and microppillary type
lynphovascular invasion not identifid.
یک لنف در گیر
ER: (Interal control positiv)
PR: (Interal control positiv)
P53 : N (RECHECED)
HER2\NEU:N (RECHECED)

در وضعیت غده لنفاوی درگیر نیاز به پرتودرمانی دارد.


  • برای سرطان متاستاتیک پستان مقاوم به شیمی درمانی کلاسیک دوره درمانی با هرسپتین چه مدت و چند آمپول لازم است؟ اگر بعد از4مرحله تزریق شرایط بیمار خوب باشد ادامه درمان با هرسپتین لازم است؟

در مورد سرطان سینه متاستاتیک هرسپتین یا به همراه شیمی درمانی استفاده می گردد.یا به همراه لاپاتینیب شرط زمان اینکه زیر درمان هرسپتین متاستاز جدید رخ ندهد.

  • همسرم مبتلا به کانسر سینه سمت راست با استیج 2 می باشد سینه سمت راست و غدد لنفاوی وی برداشته شده و در ضمن 8 جلسه شیمی درمان و 25 جلسه رادیو تراپی شده و الحمدا.. در حال حاضر با توجه به انجام سونوگرافی و ازمایش مشکلی ندارد ایا برگشت به قسمتهای دیگر بدن در اینده وجود دارد وبرای پیشگیری از ان چه اقداماتی باید انجام داد؟

لطفامشخصات دقیق پاتولوژی یعنی 1-اندازه توموراولیه2-تعداد غده لنفاوی درگیر3-وضعیت هورمونی (ERوPR)4-وضعیت HER-2قید گردد.

  • یک سال پیش مادرم مادرم مبتلا به کانسر پستان بودودرمان اوکامل شدودیگر هیچ اثری نبودتااینکه به تازگی فهمیدیم که سرطان، ریه وکبد اورا پرکرده و3توده به استخوان رسیده وحالا دکترشیمی درمانی وآمپول هرسپتین راتجویز کرده می خواستم ببینم که آیا خوب می شودیاخیر؟

سرطان سینه متاستاتیک درمان تسکین دهنده دارد.حتما بصورت دقیق ادامه درمان دهد.

  • مادرم 8 سال پیش سرطان سینه داشت و در آن زمان سینه برداشته شد و شیمی درمانی و رادیوتراپی شد و خوب شد.اما الان دوچار متاستاز سینه به کبد شده است. تنها عضو درگیر کبد می باشد غده ای به طول 10 سانت.دکتر xeloda 3 باز در روز و شیمی درمانی نوشته.در اینجور مواقع امید بهبود چقدر است؟شانس بقا معمولا چند سال است؟ضمنا مادرم 55 سال دارد.

در مورد متاستاز فقط به کبد امکان درمان موضعی هم وجود دارد.با راهنمایی پزشک معالج خود (پس از خاتمه شیمی درمانی ) امکان انجام جراحی را بررسی نمایید.

  • من دختري 30 ساله هستم كه امسال تشخيص كانسر سينه بد خيم داشتم با جراحي و برداشت سينه چپ 6لنف زير بقل من برداشته شده و باعث ورم دست چپم شده آيا اين لنفها باز هم در بدن من ساخته مي شوند كه به مرور تورم دست خوب شود؟

خیر،مسیر لنف بسته شده است.ولی با مراقبت ورم دست بهتر می شود.

  • مدت 10سال است كه سرطان سينه وسپس به سرطات تخمدان مبتلا شده ام طي دو سال كذشته بطور مستمر شيمي درماني مي كنم كه آسيت لگن كاهش پيدا كند متاسفانه پس از يك دوره شيمي درماني مجدا توليد مي شود اخيرا به دستور دكتر از 50 ميلي گرم نوليبن هفته اي يكبار تجويز نموده اند وتا كنون دوبار تزريق نمموده ام متاسفانه آسيت هنوز كم نشده وبشدت درد دارم كه با قرص استامنيفون كدهينه كاهش درد نداشته ام آيا اميد بهبودي دارم؟خواهشمد است وضعیت سرطان سینه در حال حاضر و پاتولوژِی سرطان تخمدان قید گردد.و اینکه ایا سرطان تخمدان اولیه است یا اینکه متاستاز از سرطان سینه می با شد؟آيا مصرف هرسپتين برای درمان سرطان پستان جزء رژيم های استاندارد است ؟ و مكانيسم اثر اين دارو چيست؟ همسر بنده سرطان سينه از نوع داكتال با استيج 2 و درگيری 10 غده لنفاوی دارد وهم اكنون درحال درمان است. آيا بعد از اتمام شيمی درمانی به مصرف هرسپتين نيز نياز دارد؟ معمولاً پزشكان معالج با توجه به گران بودن قيمت دارو تصميم گيری را بعهده بيمار و خانواده وی مي سپارند. لطفاً در صورت امكان يك انكولوژيست صاحب نظر معرفي نمایید تا با ايشان مشورت های لازم بعمل آيد.

در صورتیکه روی نمونه پاتولوژی HER-2 3+ گزارش شود و توسط پاتولوژیست دوم هم تایید شودبیمار نیاز به هرسپتین دارد.هرسپتین روی گیرنده HER-2 اثر می کند و شانس عود بیماری راهم کم میکند و تا درصدی طول عمر بیمار را هم افزایش میدهد. تمام همکاران انکولوزیست اگاه به نحوه تجویز هرسپتین می باشند.

  • ایا نهادی یا ارگانی وجود دارد که در خریدامپول هرسپتین کمک مالی کند.من خواهرم مبتلا به کانسر سینه است وبه تجویز دکتر باید هرسپتین مصرف کند.

با دانشگاه علوم پزشکی شهر خود تماس حاصل نمایید.

  • مادر من داروی تیورب لاپاتینیب برای سرطان سینه متاستاز مایع مغزی نخایی مصرف می کند می خواستم بدونم تاثیر این دارو چیست؟

لاپاتینیب (Tykerb) مهار کننده گیرنده EGFR است.در مواردی که بیمار قبلا هرسپتین گرفته و متاستاز دارد بهمراه زلودا مصرف می گردد.

  • در صورت امكان مفهوم عبارتي كه در برگه پاتولوژي (IHC) مادرم كه به كانسر پستان مبتلا مي باشد بيان نماييد:

(+)Her – 2 = positive "HER – 2 enriched" subtype
آيا با اين نتيجه نيازي به درمان دارويي هرسپتين يك ساله مي باشد درحالي كه چهار جلسه از شيمي درماني مادرم مي گذرد. پزشك معالج تاكيد دارد اگر her 2 با نتيجه سه مثبت باشد نياز به هرسپتين مي باشد ونتيجه دو ويك مثبت نياز به هرسپتين نيست. درضمن سينه راست كاملا برداشته شده و درگيري درغدد لنفاوي وجود ندارد و انداره توده 2 سانتي متر مي باشد. عبارت بالا آيا گوياي نتيجه 3 مثبت مباشد؟


خیر حتما پاتولوژی تکرار شود اگرHER-2 3+ تایید شود هرسپتین نیاز دارد.

  • حدود یک هفته است که لکه قهوهای رنگی کوچکی درسینه ام پیدا شده است آیا میتواند نشان بروز سرطان سینه باشد ؟

خیر وی در صورتیکه خارش،خوریزی درد دارد حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.

  • همسرم كه به سرطان سينه مبتلا بوده سپس متازتازاستخواه وكبد مبتلاگرديد كه پزشك معالج پس از چنددوره شيمي درماني از داروي زولودا را جهت كبد تجويز نموده كه مدت 4الي 5ماه است كه داروي فوق را تحت نظر پزشك معالج مصرف مي كند كه هم اكنون دچار درد عضلاني وسفت شدن عضلات شده اولا بفرمائيد كه چقدر ديگر مي بايست دارو مصرف كند ثانيا اين دارو چه تاثيري درمعالجه كتد دارد؟

دردهای عضلانی می تواند جزء عوارض زلودا باشد،درمان سرطان سینه متاستاتیک تسکین دهنده است.حتما در مورد ادامه درمان با پزشک معالج ایشان مشورت نمایید.

  • من مبتلا به سرطان سينه با درگيري 3 غده لنفاوي ميباشم عمل جراحي انجام داده 7 جلسه شيمي درماني و 25 جلسه راديوتراپي داشته ام بعضي از پزشكان مي گويند بايد آمپول هرسپتين نيز بزنم ولي در رسانه ها بعضي از مقامات وزارت بهداشت اظهار داشته اند كه اين دارو خيلي موثر نمي باشد با توجه به گراني دارو به نظر شما اين دارو را بزنم يانه لطفا مرا راهنمائي فرمائيد.

اگر HER-2 3+ تایید شده است طبق اخرین راهنمای درمان،شروع هرسپتین الزامی است.

  • خانم من دچار کانسر پستان است وکپسول رلودا مصرف میکند سرگیچه و سردرد گاهی دارد و امپول دگزا بنا به توصییه دکتر گاهی می زند اشکال ندارد چه رزیم عذایی مناسبی پیشنهاد میکنید ؟

با نظر پزشک معالج در مورد نیاز به انجام MRI مغز مشورت گردد.

  • زنانی که دارای کیست پستان هستند وبرای جلوگیری از ریزش مو قرص فلوتامیدبیوسین مصرف میکنند آیا مصرف این قرص باعث تشدید کیست می گردد؟

باعث بزرگی سینه ها،گر گرفتگی،دردناک شدن سینه ها،ترشح شیر از پستان،کاهش میل جنسی می گردد.

  • من مبتلا به سرطان سينه با درگيری 3 غده لنفاوی می باشم عمل جراحی انجام داده ام و 7 جلسه شيمی درمانی و 25 جلسه راديوتراپی داشته ام. بعضی از پزشكان می گويند بايد آمپول هرسپتين نيز بزنم، ولی در رسانه ها بعضی از مقامات وزارت بهداشت اظهار داشته اند كه اين دارو خيلی موثر نمی باشد. با توجه به گرانی دارو به نظر شما اين دارو را استفاده کنم يا نه؟

این دارو بر روی حدود 20 تا 25 درصد از سرطان های سینه موثر است. (بر روی سرطان HER2+) تست های خاصی وجود دارد که تشخیص می دهد که آیا سرطان از نوع فوق می باشد یا خیر. بنابراین تشخیص این نکته که این دارو بر روی شما موثر است یا خیر به عهده متخصصین اُنکولوژیست بوده و اظهارات مقامات بهداشت کلی گویی می باشد و برای همه بیماران به یک نسبت صادق نیست.

  • بهترین دارو برای جلوگیری ازبیشتر شدن متاستازدر کبدوراه نیافتن ان به ریه درافراد با ضمینه سرطان سینه ؟
در مورد سرطان سینه متاستاتیک درمان تسکین دهنده بوده و بر اساس وضعیت هورمونی سرطان وHER-2پاتولوژی نوع دارو انتخاب می گردد.با پزشک معالج مشورت گردد.